ЦРМ: Даваме поддршка за борбара на новинарите во МПМ

Центарот за развој на медиуми го поддржува штрајкот на новинарите во „Вест“, „Дневник“ и „Утрински весник“ во најголемата медумска издавачка куќа „Медиа принт Македонија“. „На Денот на македонското новинарство, 17 февруари, наместо награди и славење, најголем дел од новинарите и другите медиумски работници во Медиа принт Македонија стапија во штрајк на неопределно време. ЦРМ ја поддржува борбата ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒