Чести дефекти на РЕК Битола и покрај скапата ревитализација на комбинатот

Големи реакции во јавноста деновиве предизвика интервентниот увоз на електрична енергија, како и падот на третиот блок од РЕК Битола. Од ЕЛЕМ преку соопштение денес информираат дека „Сите расположливи капацитети за производство на електрична на АД ЕЛЕМ се ставени во погон, а дел од количините преку редовна постапка за набавка на електрична енергија кои компанијата редовно ги објавува на својата ...

⇐ DailyТВ Орбис ⇒