Бужаровска: Правната сигурност не смее да се стави во теснопартиски или персонален интерес

Професорката по кривично право и еден од креаторите на новиот Закон за кривична постапка, д-р Гордана Лажетиќ Бужаровска, е децидна дека непотребно се создаваат правни дилеми со цел да се блокира работата на Специјалното јавно обвинителство. „Се работи за масовно прислушување и повреда на човековите права и слободи на огромен број граѓани, за заштита на тесно-партиски интереси и не смееме да се ...

⇐ DailyТВ21 ⇒