Бугарскиот клуб во Скопје се жали кај Фуле дека во Македонија не се почитуваат човековите права

„Бугарскиот културен клуб” – Скопје (БККС) испрати писмо до еврокомесарот за проширување Штефан Фуле и комесарот за правосудство Вивиан Рединг, во врска со нарушените човечки права на македонскиот и бугарски граѓанин Мирослав Ризински, еден од раководителите на БККС. Клубот со големо жалење забележува дека во Македонија се уште владее ретрограден пост-југословенски политички систем, раководен од ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒