Битолските средношколци наместо на настава на улица против двојазичноста

Ученици од средните училишта во Битола денес ја прекинаа наставата со нивниот протест против, како што велат, наметнатата потреба од изучување на албанскиот јазик. Со денешниот протест сакаме да го изразиме нашето незадоволство кон моменталната политичка ситуација и да испратиме порака дека нашиот јазик е македонскиот – велат средношколците. Учениците по Широк сокак, низ Партизанска поминаа пред ...

⇐ Daily24 Вести ⇒