Аналитичари – Согласно Уставот, може да има само еден мандатар, нема резервен

Мандатарот и претседател на ВМРО – ДПМНЕ, Никола Груевски има 20 дена за да ја состави новата Влада. Доколку не успее, според Уставот, тој е должен мандатот да го врати на претседателот Иванов за тој повторно да го додели на партијата која освои најг Претседателот на ВМРО – ДПМНЕ, Никола Груевски има 20 дена за да ја состави новата Влада. Доколку не успее, според Уставот, тој е должен мандатот да ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒