Аналитичари: со продолжување на мандатот на СЈО би продолжила политичката криза

Политичкиот аналитичар Никола Србов смета дека доколку обвинителството на Катица Јанева не може да се реформира, мора да се елиминира, а работата да ја превземе Јавното Обвинителство, институција која е формирана за таа намена. Продолжување на мандатот на СЈО, ќе значи продолжување на кризата во Македонија, сметаат аналитичарите, откако првиот човек на ВМРО-ДПМНЕ во интервју за весникот ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒