Аљими од ДУИ: Платформата и албанскиот јазик не се на дневен ред

„Платформата и албанскиот јазик не се на дневен ред, сега дискутираме по третата точка избор на членови на комисијата за избори и менувања„, во процедурална забелешка рече пратеникот на ДУИ Ејуп Алими. И тој како и пратениците од СДСМ, побара од претседавачот Трајко Вељановски да им го одзема зборот на пратениците кои ќе зборуваат надвор од темата. „Кога ќе дојде на дневен ред платформата тогаш ...

⇐ DailyРепортер ⇒