Албанските партии обединети на идните локални, македонските поделени околу националните интереси

Партиите од албанскиот блок се подготвени етнички да коалицираат за локалните избори. На телевизиска дебата Реџаил Исмаили од ДУИ потсетува дека во декларацијата која ја потпишале јасно е утврдено дека соработката треба да продолжи и натаму. По оваа изјава е јасно дека албанските партии се подготвени да настапат единствено исто како што застанаа зад тиранската платформа. Според него во мешаните ...

⇐ DailyСител ⇒