Ако се договорат, ни Уставот не ги спречува партиите да ги поместат локалните избори

Според измените во Изборниот законик од јануари 2014 година, локалните избори во Македонија, наместо во втората половина на март, се одржуваат во првата половина на мај, но и оваа календарска одредница може да претрпи измени бидејќи прашањата околу локалните избори не се целосно уредени со Уставот туку со закон, кој го носи Собранието. „Изборите за членови на совет и за градоначалник се одржуваат ...

⇐ DailyБриф ⇒