АХВ: Поведена прекршочна постапка против сопственикот на кучињата кои искасаа дете, кучињата ставени во изолација под надзор

-Извршен е клинички преглед на кучињата и истите се ставени во изолација и под официјален надзор за следење на евентуална појава на симптоми на болеста беснило. Кучињата кои го придружувале стадото овци не биле ниту вакцинирани против оваа болест ниту идентификувани со микрочип, што е задолжителна обврска за сопствениците на кучиња, соопштуваат од АХВ. Од Агенцијата велат дека во наредните 15 ...

⇐ DailyКурир ⇒