Ахмети за принципот на коалиција на победниците: Победата на ВМРО-ДПМНЕ не може да се негира

Ахмети вели дека вистината која што не може да се негира е дека ВМРО-ДПМНЕ е победник во македонскиот блок. -Таа вистина не може никој да ја оспори. Исто така вистина е дека ние во 2006 година инсистиравме, победникот да коалицира со победникот, објаснува Ахмети. Додава и дека ова правило важи за двете страни и за албанскиот и за македонскиот блок и тука нема дилема. -Господинот со право вели ...

⇐ DailyКурир ⇒