Ахмети: Без прифаќање на платформата на Албанците тешко до формирање на влада

Според зборовите на Ахмети, овој принцип на којшто инсистираше токму ДУИ во 2006 година мора да се почитува и во двете страни. Првиот човек на ДУИ вели неоспорно е дека во македонскиот кампус победник е ВМРО ДПМНЕ и дека оваа партија има поголем капацитет од СДСМ. Покрај тоа истакнува дека партијата на Никола Груевски има 100 отсто македонските гласови, за разлика од партијата предводена од Зоран ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒