Ахмети: Ако никој не ја прифати платформата, можни се и нови избори

Доколку ниту една партија не ја прифати платфoрмата на Албанците, не е исклучена опцијата да има и нови избори. Ова го најави лидерот на ДУИ во интервјуто за ТВ 21, еден ден откако претседателот Ѓорге Иванов му го даде мандатот на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. „Зошто да не. Сигурно дека неприфаќањето на платформата од кој и да било политички субјект ја носи земјата кон нови ...

⇐ DailyУтрински ⇒