Агенцијата „Венера Кемаловски“ што ги измами студентите доби забрана за работа

Агенцијата спроведе две инспекции, откако група студенти обвинија дека биле измамени од агенцијата, и наместо да добијат работа во Германија, агенцијата им ги зела парите. Агенцијата за посредување при вработување „Венера Кемаловски“ доби забрана за работа во траење од еден месец, соопштија од Министерството за труд и социјална политика. Државниот инспекторат ќе поднесе и барање за ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒