По 62 години Македонија со поларни температури до -28 степени

По цели 62 години Македонија не памети ваков студ. Ниската температура која падна и до -28 степени ја смрзна државава. Синоптичарите се сеќаваат на 1964, кога во Беровскиот крај биле измерени до -31 степен. По цели 62 години Македонија не памети ваков студ. Екстремно ниската температура која падна и до -28 степени под нула, буквално ја смрзна цела држава. Синоптичарите се сеќаваат на далечната ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒