Можно е до 31 јануари да се изберат претседатели на Кривичен и Врховен

Се надевам дека претседатели на Кривичниот и Врховниот суд ќе се изберат најдоцна до крајот на месецов, рече претседателот на Судскиот совет, Жарко Караџоски по завршувањето на денешната седницата на Советот. „Конечно не можам да кажам, можеме само да прогнозираме, но не сакам да манипулирам. Се надевам дека до крајот на месецот евентуално ќе може да се изберат – рече Караџоски. На седницата ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒