16-то продолжение на конститутивната седница

Далекусежни последици ќе има македонската држава со прифаќањето на албанската платформа бидејќи крајната цел е федерализација преку менување на државните обележја- рекоа од собраниската говорница пратениците на ВМРО-ДПМНЕ. Побараа, наместо прифаќање на платформата, Сцијал-демократите и албанските партии во земјава да лобираат кај Албанија, земјава да биде признаена под уставното име. Социјал- ...

⇐ DailyМРТ ⇒