ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР НИЗ ПРИЗМАТА НА ЧУВСТВАТА Преспанскиот договор, со сите свои противречености и контроверзии, сепак во себе нема вградено член за мерење на ...
сите 41 | | | веќе видена

Народната банка на Република Северна Македонија (Народната банка) е централна банка во нашата земја. Насекаде во светот, Централната банка според своите ...
сите 33 | | | веќе видена

Во соопштението се наведува дека уапсените планирале да убијат што е можно повеќе “неверници“. Во операцијата за апсење учествувале околу 200 полицајци. ...
сите 16 | | | веќе видена

Соединетите Американски Држави воведоа санкции на Банката за економски и социјален развој на Венецуела, потврдија од Министерството за финансии на САД. ...
сите 60 | | | веќе видена

Како резултат на порастот на трошоците за градежни материјали, но и поради зголемувањето на трошоците за вработените во градежните компании неминовен е и раст ...
сите 93 | | | веќе видена

Нуркачите од клубот за подводни дејности „Охрид“ од Охрид, го одбележаа Денот на водата, 22 март, со заедничко нуркање со колегите од Поградец, на албанскиот ...
сите 2 | | | веќе видена

Ниту апелите, ниту казните, ниту огромните материјални штети што се предизвикуваат, не успеваат да влијаат врз совеста на граѓаните ,кои што постојано и ...
| | веќе видена

ЈП „Комунална хигиена“ –Скопје соопшти дека секојдневно се соочува со појавата на несовесно одлагање на кабастиот и градежниот отпад од страна на граѓаните. ...
сите 41 | | | веќе видена

Обложувалниците во Косово наскоро би требало да бидат затворени. Ова затворање го побараа членовите на општинскиот совет на Косово. Вонредното заседавање ...
сите 16 | | | веќе видена

Конечениот договор беше постигнат во четвртокот навечер после десет часа преговарање на европските институции за забрана на двојниот квалитет на производите на ...
| | веќе видена

Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација денеска во Скопје организира стручен настан на тема „ Примена на постапките за стерилизација, нивно следење и ...
сите 3 | | | веќе видена

Нападите врз двете џамии во Нов Зеланд повторно ги актуализираа прашањата за раширеноста и заканите од крајно десничарскиот екстремизам Британскиот министер за ...
сите 2 | | | веќе видена

next