Заврши Фестивалот на куклени театри „Дебарска кукла“

Со претставата „Караѓоз“ во изведба на куклениот театар „Хајли Кубе“ од Истанбул во Дебар заврши фестивалот на куклени театри „Дебарска кукла“... Во изминатите три фестивалски денови пред дебарските деца, нивните родители и граѓани се претставија и Националната установа Театар за деца и младинци од Скопје, со претставата „Лакомата Меца“, како и куклените театри од албанските градови Подградец и ...

⇐ DailyCooltura ⇒