Вевчански карневал: Утре дефиле под маски

Почнаа културните настани што се дел од Вевчанскиот карневал. Програмата е во знакот на одбележувањето на верскиот празник Свети Василиј Велики, заштитник на вевчанските василичари. Забавниот дел почнува вечер со настап на домашните групи ДНК и Нокаут, а пред полноќ ќе се претстави групата Фрајле од Србија. Традиционалното дефиле на маските ќе се одржи на 13-ти јануари попладне. Карневалот ...

⇐ DailyМРТ ⇒