Во велешко Нежилово започна Стрип училиштето за креативен стрип ангажман

Во организација на Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес од вчера до 24 април во селото Нежилово, Велешко се одржува четиридневно Стрип училиште за креативен стрип ангажман.Како што информира Ване Трајков, извршен директор на СЦМ-Велес, оваа активност е дел од проектот „Стрипот како креативна алатка во функција на граѓанскиот ангажман“.Финансиер е Цивика Мобилитас -проект на ...

⇐ DailyА1ON ⇒