Тројца македонски поети учесници на „Борина недела“ во Врање

Македонските поети Христо Петрески, Јордан Ѓорчев и Трајче Кацаров, ќе бидат учесници на педесеттата манифестација Борина недела, која традиционално се одржува во Врање (Србија) - родното место на знаменитиот писател Борисав Станковиќ... Во слава и чест на познатиот автор на Коштана, Нечиста крв и други познати и значајни дела, од 23 - 29 март, Врање по 50-ти пат ќе биде домаќин на голем број ...

⇐ DailyCooltura ⇒