Стрипови, кратки филмови и облека за лица со оштетен вид

Инвентивни проекти на македонски автори и дизајнери ќе бидат дел од содржините на претстојниот фестивал на креативни индустрии „Скопје креатива 2017“ (4-6 мај, МКЦ), во организација на конгресниот центар „Александар Македонски“ и на градот Скопје. Според најавите на организаторите, шестото ќе биде досега најобемно издание на фестивалот за креативни индустрии. Фестивалот има за цел да поттикне ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒