Средба на бојното поле по четврт век

Група ветерани од војната во Босна и Херцеговина одлучија да се сретнат онаму каде пред 25 години водеа крвави битки. Овојпат промовираа мир Иако беа на спротивни страни во текот на четиригодишната крвава војна во БиХ, некогашните борци се сретнаа на линијата на фронтот и разговараа за војната, но и за својата улога во изградбата на мирот. Средбата се одржа на Котата 715- место каде во само ...

⇐ DailyDW ⇒