Слики од циклусот „Кучиња“ на Сергеј Андреевски на изложба во Германија

Серијата слики од циклусот „Кучиња“ на македонскиот уметник Сергеј Андреевски од викендов ќе бидат изложени во Нирнберг, Германија... Сергеј е гостин на манифестацијата „ТАТ ОРТ“ (“Tat Ort” или “Crime scene” во буквален превод значи „Место на злосторството“) што традиционално се одржува во срцето на Франконија – Нирнберг на 48 уметнички точки. Четириесет и осум поставки што ја отсликуваат ...

⇐ DailyCooltura ⇒