Симон Трпчески: Секој момент со маестро Владимир Ашкенази е бесценет

Во недела, во 19 часот Ашкенази и Трпчески ќе го изведат историскиот концерт за Македонија со кој свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската филхармонија Владимир Ашкенази несомнено е легендарен музичар. Но, таа димензија доаѓа од една многу поважна страна, а тоа е човештината, карактеристика која е навистина реткост. Тоа е човек со исклучително добро срце и широка душа. Тој ...

⇐ DailyФакултети ⇒