Репертоар на Македонски народен театар од 16. до 22. март

16.март „Говорна мана“ Автор: Горан Марковиќ. Режисер:Драгана Милошевски – Попова Играат:Мишел ― Игор Џамбазов,Славица ― Сашка Димитровска,Петар ― Ивица Димитријевиќ,Актерка ― Арна Шијак,Актерка ― Ана Стојановска,Актерка ― Билјана Јовановска. 16.март „Тартиф“ Автор:Жан Батист Молиер. Режија: Галин Стоев. „Тартиф“ не е само најголемата комедија на Молиер, туку е и едно од најубавите дела во ...

⇐ DailyMojaTV ⇒