Промовиран документарец за битолската чаршија

Документарниот филм „Дамарите на старата битолска чаршија“ премиерно беше прикажан на „Битфест“ во Битола. Филмот е историски осврт на времето кога Битола била во својот трговски процут, средината на 19 век и почетокот на 20 век, кога е и врвот на развој на старата битолска чаршија. Но исто така е пренесен приказ и на актуелните состојби во чаршијата. Низ еден сплет на историски податоци филмот ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒