Пролетен базар на домашни ракотворби

На плоштадот „Филип Втори“ денеска и утре (19 и 20 мај) ќе се одржи традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“... Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора Скопје. На овој дводневен настан ќе бидат презентирани различни занаети, нивното значење за квалитетот на живеење на граѓаните и што би претставувало човештвото без занаетчиството. Како ...

⇐ DailyCooltura ⇒