Приказните на Марко Цепенков со модерен jазик и лик

Издавачката куќа „Арс ламина“ објави четири бајки за деца во едицијата насловена „Бајки од Македонија“, кои годинава треба да се отпечатат и во едно заедничко издание во тврд повез. Станува збор за адаптирани народни приказни, фантастично илустрирани од младата илустраторка Катерина Николовска, чие идејно решение за четирите бајки беше избрано на конкурс минатата година. Во едицијата „Бајки од ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒