Приказни од едицијата „Бајки од Македонија“ по повод Светскиот ден на раскажувањето сказни

По повод Светскиот ден на раскажувањето сказни, Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво сине“ и издавачката куќа „Арс ламина“ денеска, 20 март, во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ организираат средба со деца-првачиња кои ќе слушнат приказни од едицијата „Бајки од Македонија“... Приказните кои произлегуваат од усната раскажувачка традиција во Македонија на ...

⇐ DailyCooltura ⇒