Што е понасилно: „Игра на троновите“ или драмите на Шекспир?

Уште од појавувањето на „Игра на троновите“, серијата предизвика контроверзија поради графичкото прикажување на насилството. Шоуто е познато по убиствата на дивјачки средновековен начин - со нож, меч, отров, кучиња, стаорци, лак и стрела - и остава сосема малку имагинација. Некои критичари го осудија насилството што го нуди серијата, особено сцените кои вклучуваат силување. Но, други го пофалија ...

⇐ DailyФакултети ⇒