Почина Клер Холингворт, новинарката што објави дека започнала Втората светска војна

Британската воена дописничка Клер Холингворт, новинарката којашто прва објави дека започнала Втората светска војна, почина во Хонгконг во 106-та година од животот. Клер Холингворт влезе во историјата кога јавила дека Германија штотуку тргнува во инвазија врз Полска, што се смета за почетокот на Втората светска војна. Било тоа по само една седмица откако била вработена во британскиот дневен весник ...

⇐ DailyМакфакс ⇒