Пет причини зошто е добро да се пие кафе

Пет причини зошто кафето е добро за вашето здравје... – Кафето е богато со антиоксиданси, па може да користи и како превенција за кардиоваскуларни заболувања. – Лицата кои редовно пијат кафе имаат помал ризик од дијабетис тип 2. – Кафето го продолжува животниот век. – Кафето може да ги намали шансите за појавување на Паркинсонова болест. – Доколку се пие пред вежбање, кафето го забрзува ...

⇐ DailyCooltura ⇒