Остен павилјон на Македонија во Венеција

Во петокот во Архиви дела Мизерикордија, Венеција се отвори самостојната изложа на Мице Јанкуловски „ФОРМИ“ сликарство, курирана од големиот венецијански куратор и историчар на уметност Енцо ди Мартино. Јанкуловски се претстави со големи формати слики на платно од неговите циклуси Форми 1 и Форми 3. Многубројната публика од професионалци (претставници од Венцијанското Биенале, Гуганхејм ...

⇐ DailyCooltura ⇒