Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе биде отворен в недела, во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата, со која како солист ќе настапи нашиот светски етаблиран пијанист Симон Трпчески. Македонската филхармонија, која е најстара институција од областа на музичкосценската дејност, новиот објект го добива по 73 години од постоењето. Концертот ќе биде под диригентско водство на ...

⇐ DailyМакфакс ⇒