Низ времето и историјата…

На денешен ден 17 јули 1762.- Убиен бил рускиот цар од германско потекло Петар Трети Фјодорович Романов, кој владеел само неколку месеци. Бил отруен по налог на сопругата, подоцна царицата Катарина Велика. 1790.- Во Единбург умрел Адам Смит, најпознатиот претставник на англиската класична политичка економија. Меѓу другите, ги напишал делата „Теорија на моралните чувства“ од областа на етиката ...

⇐ DailyЛокално ⇒