Најмладите археолози ќе ископуваат артефакти во детското катче

Вооружени со лопатчиња, второодделенците од скопското основно училиште „Лазо Ангеловски“ го истражуваа археолошкиот локалитет и откриваа артефакти во Археолошкиот музеј на Македонија. Нивни другарчиња, пак, нижеа накит од камчиња и цртаа или во глина моделираа предмети од поставките на Музејот. Тоа се дел од активностите за најмладите во едукативното катче во Археолошкиот музеј на Македонија, кое ...

⇐ DailyДневник ⇒