Најголемите кражби на уметнички дела

( Фото: Pixabay ) Криминалот во областа на културните богатства со време стана профитабилен бизнис со проценети загуби кои достигнуваат милијарди долари годишно. Во прилог на тоа говорат и фактите дека ФБИ има тим кој се занимава со ваквиот криминал. Имено, постои архива под име Досие за украдена национална уметност (The National Stolen Art File, NSAF), како и најголема база на приватни податоци ...

⇐ DailyФакултети ⇒