Награда „Даница Ручигај“ за Бистрица Миркуловска

Поетесата Бистрица Миркуловска е добитник на наградата „Даница Ручигај“ што ја доделува Друштвото на писателите на Македонија за најдобра стихозбирка од авторка, членка на македонската писателска асоцијација... Наградата на Бистрица Миркуловска и е доделена за стихозбирката „Фатаморгана“ објавена во издание на „Академски печат“ од Скопје. Признанието ќе биде врачено на манифестацијата ...

⇐ DailyCooltura ⇒