Менувањето на времето е бескорисно и штетно

Истражувањата на научниците покажаа дека поместувањето на стрелките на часовникот од 2 на 3 часот во недела на 26 март, веројатно ќе резултира со зголемен број на срцеви и мозочни удари, ќе предизвика зголемен број на автомобилски несреќи и ќе ја намали работната ефективност... Поместувањето на часовникот за еден час нанапред во текот на летните месеци е вообичаена пракса во Европа и Северна ...

⇐ DailyCooltura ⇒