Меѓународен ден на среќата: Македонците се на 92. место

Норвешка е прогласена за најсреќна земја во светот според извештајот на Обединетите нации. Земјите од Скандинавскиот полуостров кои беа на четврто место во минатогодишниот извештај, оваа година се на врвот врз основа на повеќе калкулации за мерење на социјалната среќа Во нив спаѓаат нивото на грижа, слободата да се донесуваат одлуки, дарежливоста, доброто владеење, чесноста, здравјето и ...

⇐ DailyФакултети ⇒