Меѓународен ден на музеите

Tема на овогодинешното одбележување на 18 Мај – Меѓународниот ден на музеите e „Музеите и спорните истории – кажувајќи го неискажливото во музеите“... Темата оваа година ја зададе Меѓународниот совет на музеите (ICOM) и важи за сите земји за 2017 година, а се фокусира на улогата на музеите кои, работејќи за доброто на општеството, стануваат центри за помирување на народите. – Избирајќи да се ...

⇐ DailyCooltura ⇒