Меѓународен ден на Франкофонијата

Македонија членува во Меѓународната организација на Франкофонијата од 2006 година и има активна улога во промовирањето на Франкофонијата во рамките на Југоисточна Европа... Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска, 20 март, на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата. На прес-конференцијата ќе се обрати ...

⇐ DailyCooltura ⇒