„Матурска парада 2017“ денеска на плоштад „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ денеска на пладне ќе се одржи 11-та „Матурска парада“ на која традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил... Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија. Организаторот на манифестацијата, Дирекцијата за култура и уметност-Скопје, очекува да се вклучат околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од ...

⇐ DailyCooltura ⇒