Манчевски: „Трамп е кловн“

Режисерот во интервју за „Блиц“ говори и за прогонство од македонскиот филм, за Холивуд... Режисерот Милчо Манчевски во Белград учествувал на 22. Фестивал на авторскиот филм како тутор на млади режисери во рамки на проектот „First Films First“, иницијатива на Гете институтот за поддршка на авторите од југоисточна Европа кои работат на своите први долгометражни филмови. „Осум режисери само што ги ...

⇐ DailyУтрински ⇒