Малиот Наум трета година едноподруго собира меѓународни награди за цртање

Збирката со домашни и меѓународни признанија, дипломи и награди на 12-годишниот битолчанец Наум Михајловски продолжува да се зголемува. И годинава тој е меѓу најнаградуваните членови на детското ликовно студио „Св. Kирил и Методиј“ во Битола на меѓународни детски ликовни конкурси. Добитник е на два златни медала на ликовни натпревари во Романија и во Индија, како и на две специјални награди од ...

⇐ DailyДневник ⇒