Македонски писатели во антологиjата на европскиот расказ

Во неколку балкански града деновиве беше промовирана антологијата на европските раскази, со наслов „Дарови на европскиот расказ“. Според зборовите на приредувачот Здравко Кецман, „Дарови на европскиот расказ“ претставува слика на Европа како посебен културолошки континент. Во антологијата се застапени педесетина автори од повеќе европски земји: Англија, Чешка, Франција, Црна Гора, Израел, ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒