„Лазаревото писмо“ на сцената на велешкиот народен театар

Вечерва, 20 март, на сцената на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес актери од Штипскиот театар ќе ја изведат претставата „Лазаревото писмо“ од Живко Чинго, во режија и адаптација на Љупчо Ѓоргиевски... Од велешкиот театар информираа дека претставата е адаптација на истоименото дело на Живко Чинго, во кое дејството се случува во шеесетите години на минатиот век, време со ...

⇐ DailyCooltura ⇒